Aceste hidroizolatii se realizeaza din mai multe straturi bituminoase care au fost in prealabil impermeabilizate, garantand astfel durabilitatea oricarui proiect.
De regula, acoperisurile sunt cele pe care se vor executa aceste hidroizolatii, mai ales ca sunt atatea blocuri care nu beneficiaza de acest tratament impotriva apei. Si atunci, cel mai indicat este sa stiti exact care este tehnologia din spatele hidroizolatiilor.
Una din etapele cele mai importante dinaintea procesului de hidroizolatii este pregatirea suportului de lucru. Daca vorbim despre o constructie noua prima etapa este cea de amorsare. Aceasta se face cu o amorsa pe baza de bitum cu solvent pentru uscare rapida. Astfel membrana bituminoasa ce urmeaza a fi aplicata va face o priza foarte buna cu stratul suport. In cazul in care se va executa o hidroizolatie a unei terase vechi aici putem intalni peste hidroizolatia existenta straturi de nisip, pietris sau dale de beton. Acestea vor trebui inlaturate si se va curata stratul suport pana acesta devine compact si rigid. Este posibil ca in unele cazuri sa se efectueze o decopertare a hidroizolatiei vechi locala sau in totalitate, in functie de cat de agravata este aceasta. Unde este cazul se vor face corectii de panta pentru ca apa sa fie dirijata catre gurile de scurgere. Dupa procesul de curatare, deprafuire si amorsare se vor verifica coloanele pluviale si se vor inlocui scurgerile de camp. In acest moment se poate trece la urmatoarea etapa de lucru – hidroizolatia. In functie de solutia tehnica adoptata se va realiza hidroizolatia cu membrane bituminoase in sistem monostrat sau multistrat. Dupa realizarea acesteia se vor monta deflectoarele (aerisitoarele) de acoperis. Rolul acestora este de a elimina condensul din stratul suport. Ulterior, vor veni straturile de drenaj si uzura, cele care vor indura majoritatea intemperiilor si a traficului uman unde va fi cazul. Si nu in ultimul rand, vor fi profile metalice si placi de ranforsare pentru colturile unde se realizeaza un unghi de 90 de grade intre elementele orizontale si cele verticale.
Cea mai importanta este membrana bituminoasa care se va comporta efectiv ca un scut si va mentine suprafata uscata si nu va permite apei sa se infiltreze in acoperis. Pentru o mai mare siguranta a unei hidroizolatii, membrana va fi aplicata in cel putin doua straturi, maximizand eficienta acesteia si durabilitatea ei in functie de traficul la care va fi supusa si la cantitatea de precipitatii dintr-o zona anume.